Jak se vyrábí moderní plachetnice?

 

Jak se vyrábí plachetnice z PE plastu?

 

Výroba plastových plachetnic pro děti a rekreační jachtaře.

Technologie RS Comptec PE3 umožňuje výrobu trupu plachetnice z bezúdržbového trojvrstvého polyetylenového PE plastu.

 

 

RS Comptec PE3 rotomoldovaná polyetylenová konstrukce je unikátní třívrstvý výrobní proces, který společnost RS Sailing vyvinula pro svůj sortiment plachetnic. Tato inovativní konstrukční metoda nabízí několik výhod oproti tradičním laminátovým nebo dřevěným lodím, což z ní činí oblíbenou volbu pro rekreační jachtaře a klubové závodníky.

Klíčové vlastnosti konstrukce RS Comptec PE3 rotomoldovaného polyetylénu:

  1. Trvanlivost a odolnost proti nárazu: Vnější vrstva trupu je vyrobena z vysoce kvalitního polyetylenu, který je známý svou výjimečnou odolností proti nárazu. Tato vrstva chrání loď před nárazy a oděrkami, což z ní činí ideální volbu pro každodenní použití a časté jachting.
  2. Optimalizace hmotnosti: Lehká polyetylenová vnitřní pěnová vrstva  vložená mezi vnější a vnitřní plášť poskytuje strukturální pevnost bez přidávání nadměrné hmotnosti. To usnadňuje manipulaci s lodí, vytahovaní a spouštění do vody, a to i pro jednoposádkové lodě.
  3. Form-fitting design: Počítačem řízený proces rotomouldování umožňuje přesné ovládání tloušťky materiálu, což umožňuje společnosti RS Sailing navrhovat lodě, které jsou tuhé a pevné v oblastech s vysokým zatížením, při zachování celkově lehké konstrukce.
  4. Bez údržby: Na rozdíl od laminátových lodí, které vyžadují pravidelnou údržbu, jako je leštění gelcoatu a voskování trupu, jsou lodě RS Comptec PE3 prakticky bezúdržbové. Polyetylenový trup je odolný proti poškrábání, vyblednutí a korozi, což z něj činí odolnou a bezúdržbovou volbu.
  5. Robusní a nárazuvzdorné úchyty kovánía: RS připevňuje kování plachetnice (záseky, kladky apod.) pomocí silných vsazených měděných vložek. Tyto vložky poskytují bezpečné a odolné spojení, aniž by ohrozily pevnost konstrukce trupu.
  6. Vysoce kvalitní stěžně, plachty a další lodní vybaveni: Společnost RS Sailing doplňuje své lodě Comptec PE3 vysoce kvalitními stěžni, plachtami, ploutvemi a kormidly, aby zajistila optimální výkon a trvanlivost. Tyto komponenty jsou navrženy tak, aby doplňovaly konstrukci lodě a zlepšovaly její plavební vlastnosti.

Celkově řečeno, konstrukce RS Comptec PE3 rotomoldovaného polyetylénu nabízí kombinaci trvanlivosti, lehkosti, bezúdržbového provozu a vysokého výkonu. Tento inovativní výrobní proces pomohl společnosti RS Sailing získat si pověst výrobce některých z nejpopulárnějších a nejodolnějších plachetnic na trhu - RS Tera, RS Feva, RS Zest, RS Quest, RS Toura a katamaranů RS CAT.

Zde je stručný přehled klíčových výhod konstrukce RS Comptec PE3 rotomoldovaného polyetylénu:

  • Vynikající odolnost proti nárazu
  • Lehká hmotnost
  • Bez údržby
  • Vysoký výkon

Tato konstrukce je obzvláště vhodná pro rekreační jachtaře a klubové závodníky, kteří hledají loď, která je odolná, snadno se ovládá a nevyžaduje mnoho údržby.

 

A kolik taková plachetnice vydrží?